Сьогодні розберемо, що таке цукор і його шкоду для здоров'я:
Цукор — це шкідливо, особливо у великих кількостях. Рафінований, коричневий, білий — найчастіше це продукт хімічного виробництва. Він позбавлений своєї життєвої сили, вітамінів і мінералів. Все, що залишається в такому цукрі — рафіновані вуглеводи.
Дуже часто виробники маркують звичайний рафінад, фарбований карамеллю, як тростинний цукор. Не обманюйтесь!
Мед, агава, фініки, кленовий сироп, виноградний цукор, нерафінований тростинний, кокосовий, сухофрукти — це натуральна заміна штучного цукру, але вони мають калорії, високий глікемічний та інсуліновий індекс, що фатально для людини з порушеним вуглеводним обміном.
Для здорової людини натуральна альтернатива цукру допустима в правильних межах, тому що навіть ними не можна зловживати.
Денна норма цукру на день - 25г. І це не тільки у чистому вигляді, а також в складі продуктів.
До речі, звичка зранку пити воду з лимоном і медом — вуглеводна бомба і викликає перепади цукру в крові, тобто постійне коливання енергії. З'їли солоденьке — є сили й настрій, через 2 години знов немає і так по колу. Особливо шкідливо для тих, хто страждає інсулінорезистентністю, дисфункцією щитовидки, синдромом полікістозних яйників і т.д.
Улюблений вислів: «Мозку потрібен цукор! Дітям потрібен цукор для роботи мозку!»
Насправді мозку потрібен не цукор, а глюкоза☝🏻
Свіжі фрукти (з клітковиною), крупи (зі складними вуглеводами), овочі — дають харчування мозку. Цукор всього лише замінник натуральних джерел глюкози. А також організм здатний отримувати енергію з білків та жирів.